TannbehandlingGdansk
Menu

Tannimplantater øker pasientens livskvalitet. Manglende tenner over tid kan føre til at kjevebein blir tynnere og utseende forandres. Vi anbefaler derfor ingen å gå uten tenner over flere år. Med implantater kan du sikre deg en bedre munnhelse og beholde ditt normale utseende med et sunt og vakkert smil.


implantater01

Hvorfor skal du velge implantater?

• De er en trygg og god erstatning for manglende tenner
• De føles og ser ut som naturlige tenner
• De har lik god bitestyrke som egne tenner
• De holder beinmassen og tannkjøttet i normal stilling
• De krever ingen sliping av tenner
• De reduserer ubehag
• De krever ingen bruk av lim. De er laget av biokompatibile materialer
• De sikrer bedre munnhygiene enn proteser og broer


implantater02

Hva er et implantat?

Et implantat er en skrue laget av titan som blir satt direkte inn i over- eller underkjevebeinet. Over skruen settes en protetisk krone festet til implantatet ved hjelp av en distanse. Titan er et materiale som kroppen tolererer 100%. Dette er derfor et trygt valg. Vår produsent Dentsply har eget forskningsenter som sikrer høy kvalitet på produktene.


astra tech implantater

Hvilke implantater benyttes?

Dental Sense tilbyr et implantatsystem fra svenske Astra Tech. Implantatsystemet er dekket med en livsvarig garanti. De er anerkjent som et av de beste systemene. Nanoteknologi sikrer rask tilhealingsprosess. Dental Sense kan med dette garantere sine pasienter feilfrie og forutsigbare løsninger gode resultater både på kort og lang sikt.


 

Hvordan sette inn et implantat?

Det er ikke behov for sykehusinnleggelse. Hele prosessen blir gjennomført på klinikken. Det blir gitt lokalbedøvelse og behandlingen er helt smertefri. Nesten alle tapte tenner kan erstattes av implantater. Behandlingen er trygg og smertefri. Den består av følgende steg.

1. Planlegging
Denne fasen inneholder analyse, klinisk undersøkelse og bilder (panoramabilder, tomografibilder). Her finner man den beste plasseringen for implantatet og formen på tennene. En oversiktlig behandlingsplan utarbeides og overrekkes pasienten.
2. Innsetting av implantatet Implantatet blir satt inn.
Når implantatet ligger på plass, lages det en erstatning som benytter i helingsprosessen. Helingsprosessen tar 2-3 måneder. Etter 7-10 dager fra behandlingen fjernes suturer fra såret.
3. Blottlegging av implantatet
Når helningen er ferdig, blottlegges implantatet og det settes på en skrue for å forme tannkjøttet slik at det ser naturlig ut rundt den endelige erstatningen. Forming av tannkjøttet varer 2-3 uker.
4. Fremstilling av protesen
Ut i fra avtrykk som er tatt lages en nøyaktig erstatning. Type erstatning avtales individuelt i hvert enkelt tilfelle. Dette kan være en krone, en bro eller en protese.
5. Tannteknisk arbeid
Pasienten får god veiledning i henhold til fremgangsmåte etter behandlingen. Informasjon som korrekt tannhygiene osv. vil bli gitt.

implantater implantasjon av implantat