TannbehandlingGdansk
Menu

Unngå å irritere såret. Unngå skylling, spytting, eller unødvendig berøring av såret på operasjonsdagen. Det kommer til å være en metallhette som stikker ut gjennom tannkjøttet. Blødning Det er normalt å ha noe blødning eller rødhet i spyttet i 24 timer. Hvis det blør for mye (hvis munnen raskt fylles opp med blod) kan dette kontrolleres ved å bite på en kompress. Plasser den direkte på det blødende såret i 30 minutter. Hvis blødningen ikke stopper kan du ringe for ytterligere instruksjoner -
EuroMed: (+47) 98215565

hull i tennene kariesbehandling 
Hevelse
Hevelse og evt. bloduttredelse er normalt etter operasjonen. For å minimere hevelsen, sett en ispose til kinnet der det har blitt operert. Bruk ispose så ofte som mulig de første 36 timene. Kosthold: Drikk rikelig med væske. Unngå varme væsker eller varm mat. Myk mat og væske bør spises på operasjonsdagen. Endre tilbake til et normalt kosthold så snart som mulig hvis ikke annet er angitt. Unngå å tygge direkte med det område som nylig er operert.
 
Smerte
Du bør begynne å ta smertestillende medikamenter så snart du føler at lokalbedøvelse avtar. Hvis man har moderate smerter kan man ta opptil to Ibux (ibuprofen) hver tredje eller fjerde time. To til tre tabletter kan etter behov tas mot smerte, hver fjerde time. For sterke smerter bør den foreskrevne medisinen tas som anvist. Ikke ta noen av de ovennevnte medisinene hvis du er allergisk eller har fått beskjed av legen om at du ikke skal ta de.
 
Antibiotika
Sørg for å ta den foreskrevne antibiotikakuren som anvist for å unngå infeksjon.

Oral hygiene
God munnhygiene er viktig for at det skal gro godt. Bruk munnskyll (klorheksidin, kjøpes på apoteket) før sengetid, natten før operasjonsdagen. Dagen etter operasjonen bør munnskyll benyttes tre ganger daglig, etter måltider og før sengetid. Sørg for å skylle i minst ett minutt før du spytter ut. Å pusse tennene når metallhettene er satt inn er ikke noe problem. Vær forsiktig i starten når du pusser de opererte områdene.
 
Aktivitet
Hold fysisk aktivitet til et minimum umiddelbart etter operasjonen. Hvis du vurderer å trene, kan banking og blødning oppstå. Hvis du merker dette, bør du vente med å trene. Husk at du sannsynligvis ikke inntar næring som normalt, og at dette kan svekke deg og begrense din evne til å trene som normalt.
 
Proteser
Andre proteser enn den midlertidige du evt. har fått etter implantatinnsettingen skal ikke benyttes.

oral kirurgi inngrep hos tannlegen