TannbehandlingGdansk
Menu

Karies (tannråte) er årsaken til skader på tennene. Karies er en bakteriesykdom og må behandles. En slik sykdom kan føre til alvorlige problemer og kostbar behandling dersom den ikke blir behandlet. Et eksempel på dette er rotfylling. Vi har derfor fokus på tidlig diagnose og profesjonell behandling av karies.

hull i tennene kariesbehandling

Hvilke behandlingsmetoder kan vi tilby?

Ved bruk av topp moderne utstyr, nyeste teknologi og materialer av høyeste kvalitet kan vi tilby følgende behandlingsmetoder ved siden av tradisjonell behandling:

ICON – behandling av tidlig karies uten boring

Artistic-fyllinger – benyttes mot spesielt krevende karies

Air Abrasion

Inlay- og Onlay-fyllinger 

 

Innlegg og overlegg

img 01 hull i tennene onlay porselenfylling

Dette alternativet benyttes i tilfeller der det er behov for store fyllinger i sidetenner. Inn- og overleggene blir laget hos en tanntekniker på bakgrunn av utførte tannavtrykk. Den settes på tannen ved hjelp av komposittsement. Dette gjør det mulig å gjenskape helt lik din egen form. Porselen er mest brukt, men det er også mulig å bruke kompositDette alternativet benyttes i tilfeller der det er behov for store fyllinger i sidetenner. Inn- og overleggene blir laget hos en tanntekniker på bakgrunn av utførte tannavtrykk. Den settes på tannen ved hjelp av komposittsement. Dette gjør det mulig å gjenskape helt lik din egen form. Porselen er mest brukt, men det er også mulig å bruke kompositt.t.

img 02 hull i tennene inlay onlay fyllinger


Inn- og overlegg har følgende fordeler:

De ser ut som ekte tenner og garanterer en optimal estetisk effekt

De blir ikke misfarget 

De er slitesterke

De forsterker tannstrukturen

De flytter ikke på seg ved temperaturforandringer

 

Air Abrasion

Air Abrasion er løsningen for deg som er engstelig for boring og smerte. Dette er en moderne og helt smertefri teknikk. Her benyttes det strøm av komprimert luft med små partikler av aluminiumoksid. Dette er en bra alternativ for behandling av tannråte hos:
img 03 hull i tennene luftabrasjon

Personer som er overfølsomme for smerte

Personer som er allergiske mot bedøvelsesmidler

Barn

Gravide kvinner

 Dette betyr:

Ingen boring og ingen smerte

Ingen støy og lukt

Ingen behov for bedøvelse

Ingen vibrasjoner 

Ingen ubehag etter behandlingen

Denne behandlingen bevarer mye mer av det sunne tannvevet.


Type fyllinger som benyttes

img 04 hull i tennene farger pa fyllinger

Klinikken benytter komposittfyllinger fra den kjente produsenten GC. Vi har et bredt utvalg av fargetoner og kan tilpasse fyllingen til fargen på tannen. Fyllingene har egenskaper som gjør at de er helt usynlige. I tillegg er de slitesterke og har lang holdbarhet.

Vi kan tilby fargerike fyllinger Twinky Star fra VOCO til de minste. Her kan barn selv være med på å velge farge på fyllingen. Dette vil oppleves som lek og gjøre behandlingen enklere å gjennomføre.


Datastyrt bedøvelse

Datastyrt bedøvelse gir umiddelbar bedøvelse uten bivirkninger. Behandlingen blir behagelig og mindre stressende.

Den datastyrte bedøvelsen har en mikroprosessor som kontrollerer hastighet og trykk på anestesimiddelet. Dette reduserer smerte og sikrer pasientens velbehag både under og etter behandlingen.

Dental Sense benytter det nyeste apparatet til datastyrt bedøvelse (SleeperOne). Denne behandlingen kan benyttes av alle pasienter i alle aldre.