TannbehandlingGdansk
Menu

Behandling uten smerte

tannreiser polenQuicksleeper er et datakontrollert lokalbedøvelsesystem som muliggjør å utføre anestesi hvor en liten mengde konvensjonelt lokalanestetika blir administrert i det svampaktige beinet mellom tennene.

Quicksleeper eliminerer behovet for smertefulle stikk, blokkader og injeksjoner i ganen. Det skapes en dyp anestesi nesten umiddelbart: systemet er nå en standardsetter, spesielt ved behandling av barn og andre potensielt nervøse pasienter. Quicksleeper virker lokalt og bedøver ikke tungen eller skaper 'tykk leppe'. Det er derfor ingen risiko for at pasienten skal bite seg i leppen.

tannreiser polenVed bruke Quicksleeper det er mulig å bedøve mellom to og åtte tenner med bare én injeksjon uten behov for ekstra injeksjoner i ganen eller i munnhulen forøvrig - dette tillater mer behandling utført per gang. Denne smertefrie anestesimetoden er effektiv også i nærvær av pulpitis (betennelse i tannens pulpa) og kan anvendes for alle former for behandling inkludert ekstraksjoner og implantologi.

Les gjerne mer om Quicksleeper i British Dental Journal.

Pasienter som lider av tannlegeskrekk tilbys sedasjon med legemiddelet
Dormicum (virkestoffet er midazolam).

Lystgass

Tannklinikken tilbyr anestesi gjennom innhalering av lystgass kombinert med ren oksygen.
På denne måten reduseres stress og eventuell angst før og under hele behandlingen. Gassen fungerer så lenge den innhaleres. Viktigste effekt er avslapping, smertelindring og generell stemningsforbedring. Lystgass kan benyttes ved de aller fleste behandlinger.