TannbehandlingGdansk
Menu

Forebyggende tannbehandling er den viktigste og beste måten for et langvarig vakkert smil. Dårlig munnhygiene er årsaken til tannkjøttbetennelse, Karies, periodontitt og overfølsomhet. Forebyggende tannbehandling er mer behagelig og bedre enn at en senere må ta behandlinger. 

intro 01 forebygging hos tannlegen

Profylakse gir kosmetiske og helsemessige fordeler. Tannrens (skaling, sandblåsing og polering), fjerner både tannstein, belegg og misfarging. Med denne behandlingen får du tilbake ditt hvite og vakre smil. 
Tannlegen utfører en tannrens under alle tannlegetimene om nødvendig, og for å forebygge tannråte og andre sykdommer. Dental Sense bruker moderne teknologier og materialer av høy kvalitet.

img 01 forebygging skalering


Skaling

Skaling betyr fjerning av tannstein, og utføres ved hjelp av håndinstrumenter og en ultralyd skaler. Behandlingen er ikke skadelig for tennene. Overfølsomme pasienter kan av og til føle et lite ubehag. 

Tannstein består i 90% av forkalkede bakterier. Trenger disse bakteriene lenger ned i tannkjøttet, fører dette til en betennelse som igjen kan føre til periodontitt. 

Hovedårsaken til tannstein er avhengig av pasientens tannhelse. Vi anbefaler å utføre denne behandlingen to ganger i året, for å forebygge følgende: 

Minske risiko for periodontitt og andre sykdommer, samt tap av tenner. 

Ingen blottlegging av tannhalser

Tannkjøttet trekker seg ikke tilbake

Frisk ånde, glatte og jevne tenner 

img 02 forebygging polering av tenner etter pulverblasing

Airflow

Airflow er fjerning av misfarging og belegg fra te, kaffe eller sigaretter. Her blir det brukt en profesjonell blåser som består av salt som blåses mot tennenes overflate. Behandlingen er helt smertefritt. 

Fordelen med Airflow er at den renser alle mellomrom, og behandlingen utføres ofte sammen med skaling. Behandlingen er også anbefalt før tannbleking, og personer som bruker tannregulering. Anbefaler å utføre dette to ganger i året. 

 
behandling


Fluorisering

Fluorisering øker tannemaljens styrke. Dette er viktig for å øke styrken på tennene mot syrer og bakterieangrep, og reduserer risikoen for karies med hele 40%. Behandlingen består av å dekke tannemaljen med en lakk som inneholder fluor, eller med et fluorskum (kontakt fluorisering). Fluorisering av tenner er helt smertefritt. Vi anbefaler at voksne gjennomfører denne behandlingen to ganger i året. Barn bør gjøre det oftere - hver 3-4. måned.

Fluorisering er viktig i følgende tilfeller:

• bruk av tannregulering
• etter sandblåsing og skalering
• blottlagte tannhalser og overfølsomhet
• høy risiko for karies, spesielt hos barn
• etter strålebehandlinger i hode- og nakkeregionen
• munntørrhet

 img 04 forebygging lakkering av sprekker

Lakkering

Lakkering tetter skader på tennenes overflate, og gjøres ved å fylle med et spesielt lakk på skadene på jekslene. Det er umulig å rense selv med tannbørste dersom du har vært uheldig og fått dype eller smale skader på tennene. Behandlingen er viktig for å unngå utvikling av bakterier og tannråte. Lakkering er helt smertefritt, og behandlingen er mest rettet mot barn.