Menu

Link til bloggen her

Hvorfor shoppe i Polen?
Det er flere årsaker til hvorfor vi bør handle i Polen. Lave priser, god kvalitet, stort utvalg, egne merkevarebutikker og mulighet for Tax Free shopping. Jeg har fått noen favoritt butikker. Eksempler på dette er Reserved, Mohito og Cropp. Disse butikkene skiller seg ut i forhold til merker i Norge. 

Det er mye du burde se etter når du først er i Polen. Sminke, klær, sko, smykker og alkohol er noe av det som er billigere. Polen er kjent for å ha god kvalitet på sminke og kroppsprodukter. Disse polske produktene er av like god kvalitet som det vi får kjøpt hjemme i Norge, Maybelline, L'oreal og Max Factor. Jeg shopper hver gang jeg besøker Polen. Blir også spurt av venninner og familie om jeg kan kjøpe med diverse ting hjem til de. Dette fordi det meste er mye billigere. Det er artig å kunne shoppe mye, men å holde budsjettert likevel. Jeg har tatt turer til Polen bare for å shoppe. Da har jeg tatt med venninner eller kjæresten min.

De største shoppingsentrene ligger i Gdansk og Gdynia. 

I Gdynia har jeg shoppet på Klif. Der anbefaler jeg å shoppe hvis du ønsker et litt mindre folksomt senter, med utrolig fine og koselige butikker. Det er et litt mindre kjøpesenter, med mye merkebutikker. Her er det ikke alltid billigere enn Norge, men utrolig mye fint og annerledes utvalg. Her finner du blant annet merker som, Michael Kors, Louis Vuitton, La Mania, New Look og Tommy Hilfiger. 


Galeria Baltycka har over 200 butikker og ligger midt mellom Gdansk og Sopot. Her kommer du lett til med tog eller trikk. Jeg vil anbefale og sette av et par timer hvis du reiser hit. Dette er et stort shoppingsenter, med fine klesbutikker, interiørbutikker, skobutikker, matbutikker, sportsbutikker og lekebutikker. Her er noe for alle i familien. Min favoritt butikk her er Peek & Cloppenburg. I denne butikken bugner det av mange kjente merker. Jeg fant meg en fin Michael Kors veske og en fin kåpe fra Christian Berg. 


Madison ligger i Gdansk, en kort spasertur fra gamlebyen og gågaten. Et lite og oversiktlig kjøpesenter, med ca. 100 butikker. Hvis du er den som ikke er så glad i store sentre med mye folk, kan dette være et alternativ. 

VLUU L310W L313 M310W / Samsung L310W L313 M310W
Riviera er det største kjøpesenteret i Gdynia med 250 butikker. Dette er et shoppingsenter du lett kan gå deg bort på. Her finner du alt du trenger under samme tak. 

Utdrag fra noen av mine kjøp: Anbefaler å alltid betale med PLN (Zloty) når du handler i Polen for best kurs. God shopping!!

Et fristed for stor og små
Sommeren i Sopot er helt fantastisk. Det kan jeg skrive under på. Her får du sydenfølelse med kritthvite strender og kjempe koselige restauranter direkte på stranden. Jeg var lei av sydenturer der jeg må sloss om plassen på både stranden og ved bassengområdet. I Sopot er det alltid plass til deg på den 5 kilometer lange stranden. Her kan du finne deg en koselig plass helt alene, og nyte både havet og solen i stille og rolige omgivelser.

 

Du kan i tillegg kose deg i gågaten i Sopot dersom du fort blir lei av sol og strandliv, slik som meg. Gågaten er full av myldrende liv fra natt til dag. Ved enden av gågaten er det en molo du kan spasere ut på. Moloen er Europas lengste trebrygge, som brer seg 500 meter ut fra stranden. Her er det både familier, venner, kjærestepar og mange flere som spaserer og nyter synet av seilbåter og yrende badeliv. På enden av denne moloen finner du en liten, men koselig restaurant. Her kan du nyte en god lunsj, eller bare noe godt i glasset. Utsikten mot både Sopot og stranden, er ikke til å gå glipp av.


Det ligger også flere luksushotell på rad og rekke i byen. Fra moloen ser du rett på herskapelige Grand Hotell. Hotellet har et eget casino, nydelige hotellrom, eget spaanlegg i underetasjen, og en hyggelig hage nedenfor hotellet. Jeg har selv tatt med meg mange av mine venner, samt kjæreste ned til Sopot. De har også blitt helt forelsket i byen. 


Sopot har blitt mitt fristed. Her klarer jeg å koble helt ut.