Home » Munnhelse » Valgte tannbehandling i utlandet
Munnhelse

Valgte tannbehandling i utlandet

Anne-Grethe Egge Kristiansen (50) har alltid hatt store utfordringer med tennene sine. Løsningen ble tannbehandling i Polen.

Anne-Grethe Egge Kristiansen reiste til Polen for tannbehandling. Det har hun ikke angret på. Her avbildet med Thomas Nosowski. Foto: Privat

Helt siden Anne-Grethe var liten har hun hatt problemer med tennene, hun var underbitt og måtte bruke gom.

– Gommen skulle hjelpe meg slik at underbittet skulle bli mindre, og jeg brukte gom fra jeg var åtte eller ni år gammel. Jeg måtte også bruke hakebind om natta, for at haken ikke skulle vokse galt. Behandlingen hjalp nok litt, men det ble aldri bra. Jeg gnisser tenner og det gjorde at fortennene etterhvert nærmest ble spist opp, forteller Anne-Grethe.

I fjor oppsøkte hun en tannlege i Norge og fikk konstatert at det var mange ting og store inngrep som burde gjøres. Blant annet var hele bittet skjevt, så mange av tennene burde byttes ut med kroner for å få bukt med problemene.

– Det var mange ting som burde bli gjort, og jeg forsto at dette kom til å bli veldig dyrt. Men jeg hadde en venninne som fortalte at hun hadde reist til Polen og fått tannbehandling der. Hun var veldig fornøyd både med selve behandlingen, resultatet og prisen hun måtte betale, derfor tenkte jeg at det var vel verdt å prøve det samme, fortsetter hun.

Reiste til Polen fire ganger

I begynnelsen av september i fjor reiste Anne-Grethe til en tannklinikk i den Polske byen Gdansk. Hun brukte et norsk firma som formidler tannhelsereiser, og de hjalp henne med alt det praktiske.

– På den første konsultasjonen ble det gjort veldig grundige undersøkelser og tatt mange bilder. Tannlegen fastslo at jeg hadde fått tannkjøttsykdommen  periodontitt og konstaterte også at bittet var skjevt og mente at det beste ville være å bytte ut hele bittet. Jeg hadde nesten ikke fortenner heller, så han ville også rette opp dette slik at jeg kunne vise tenner når jeg smiler. Han ga meg også en ny gom som jeg måtte benytte i 14 dager før jeg kom tilbake til Polen i oktober for å foreta selve behandlingen. Gommen skulle hjelpe til å rette opp bittet. Jeg var skeptisk, men det hjalp, forklarer Anne-Grethe.


Klinikken i Polen som Anne Grethe besøkte. Foto: Dental Sense


På den neste reisen oppholdt Anne-Grethe seg i Polen i en hel uke, og da ble det blant annet satt inn mange nye kroner:

– Det ble mange timer i tannlegestolen i løpet av den uka, men jammen var det deilig å se det nye smilet mitt for første gang da tannlegen var ferdig. All behandling var ferdig etter denne reisen, men jeg måtte tilbake to ganger til fordi jeg har en veldig sensitiv munn og slet med en del ising som måtte behandles, forteller hun.

Veldig fornøyd

– Jeg er veldig godt fornøyd. Det norske firmaet som hadde hjulpet meg var veldig profesjonelle og hjelpsomme og på tannklinikken var de veldig flinke. Ikke minst fikk jeg masse informasjon om hva som burde gjøres og hvordan de skulle gjøre det. Språket var heller ikke noe problem, vi klarte oss godt på engelsk, men hvis jeg hadde trengt noen til å oversette, så kan representanten fra det norske firmaet både polsk og norsk, så han kunne vært tolk hvis det hadde vært nødvendig, smiler Anne-Grethe.

Anne-Grethe sparte cirka 100 000 kroner på å utføre behandlingen i Gdansk.

– For de som trenger kroner, implantater eller har behov for større inngrep og kostbar tannbehandling vil jeg anbefale å reise til Euromed i Gdansk. Det er trygt, behandlingen er veldig profesjonell, jeg har fått selvtilliten tilbake og tør å smile igjen, sier Anne-Grethe til slutt.

Av: Tom Backe, redaksjonen@mediaplanet.com

Next
Next article